ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

mesogeiaki

Καθοδήγηση σε ένα σωστό, ισορροπημένο τρόπο ζωής και βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς στη βάση της μεσογειακής διατροφής.

Οι διαμορφωμένες στη σημερινή εποχή συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις οδηγούν κατά κανόνα σε ένα καθιστικό τρόπο ζωής και σε κακές διατροφικές συνήθειες (γρήγορο και πρόχειρο φαγητό) που έχουν σαν αποτέλεσμα την παχυσαρκία, την εξάπλωση ασθενειών όπως ο διαβήτης, τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος και γενικά συντελούν στη μείωση της ποιότητας και του προσδόκιμου χρόνου ζωής.
Παρόλα αυτά είναι εφικτό, με το σωστό μοντέλο διατροφής και την ήπια άσκηση σε καθημερινή βάση, να αποφύγουμε τις κακές συνήθειες του “πολιτισμού”, στις οποίες έχουμε εθισθεί και να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.
Μέσα από πληθώρα κλινικών και επιδημιολογικών μελετών έχει αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην προάσπιση της υγείας και την πρόληψη παθογενειών όπως ο διαβήτης τύπου β΄και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
(Για παράδειγμα, μελέτες έχουνε δείξει την μείωση κατά 60% της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη τύπου β΄σε άτομα που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή).
Με τις άφθονες φυτικές ίνες, τα ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα, τη σωστή αναλογία γευμάτων και την χρήση του αγνού ελαιόλαδου, η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί ως πολύτιμη ασπίδα της υγείας μας.
Είναι εύκολο να τρώμε υγιεινά , είναι σωστό να ζούμε υγιεινά.

Comments are closed.