
Σταφύλια
Βοηθούν στην ρύθμιση της υδατικής ισορροπίας επειδή περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου και λίγο ιώδιο και έτσι το σώμα αποβάλλει πιο εύκολα το πλεονάζον νερό και τις επιπλέον τοξίνες.
Περιέχουν, ειδικά τα μαύρα σταφύλια, μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών,
ανθοκυανίνες, στιλβένια, και πολλές άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
Επίσης ο χυμός των σταφυλιών και το κόκκινο κρασί περιέχουν ρεσβερατρόλη που προστατεύει την καρδιά.